Voor al uw airconditioning

Informeer naar de mogelijkheden.

E S I - Airconditioning

Bij een airco denken we vaak aan koeling, terwijl het ook zorgt voor luchtbeweging, ontvochtiging en verwarming. Kortom, voor een aangenaam klimaat in huis. Het is belangrijk dat binnen- en buitentemperatuur niet teveel uiteen lopen: maximaal 5°C. Een groter verschil kan leiden tot lichamelijke klachten, zoals verkoudheid. Ook de luchtbeweging is belangrijk. Een te sterke luchtbeweging geeft een onbehaaglijk gevoel van kou en tocht.

Het principe van airconditioning

Alle airconditioner's werken volgens hetzelfde principe. De binnenunit zuigt de te koelen binnenlucht aan. Na eerst een stoffilter te zijn gepasseerd, wordt de lucht gekoeld met behulp van een speciaal, milieuvriendelijk koudemiddel dat continu in het airco-systeem wordt rondgepompt. Het neemt de warmte van de te koelen binnenlucht over. Na afkoeling wordt de gekoelde en gefilterde lucht weer de ruimte ingeblazen. Op de juiste temperatuur én in de juiste richting.

Vervolg

Nadat het koudemiddel door opwarming door de binnenlucht gasvormig is geworden, wordt het door de buitenunit geleid. Daar wordt het weer vloeibaar door afkoeling door de buitenlucht. Vervolgens wordt het koudemiddel weer naar binnen gevoerd en begint de airco-cyclus opnieuw.

Interesse in een aircosysteem voor uw woning of bedrijfsruimte? Informeer naar de mogelijkheden.