E S I – Zonneboilers

Wordt duurzaam met de zonneboilers van E S I - Installatietechniek B.V..

E S I - Warmwater met een zonneboiler

Wilt u de energienota voor het gasverbruik drastisch verlagen? Kies dan voor een zonneboiler. Deze duurzame oplossing maakt gebruik van de zon als energiebron en levert een gemiddelde besparing van 50% op. Ook in de winter kan een zonnecollector genoeg water verwarmen en indien nodig springt de HR-ketel of warmte-unit bij. Zo bent u dus te allen tijde verzekerd van heerlijk warm tapwater.

Werking van een zonneboiler

De werking van een zonneboiler kan vergeleken worden met een tuinslang die in de zon ligt. Het water in de tuinslang wordt door zonnestraling verwarmd. Zo werkt een zonnecollector ook. De collector is gemaakt van een donker gekleurde plaat (zodat de warmte in de collector blijft) met buizen die er zigzaggend overheen lopen en is afgedekt met een glasplaat van speciaal gehard glas. De temperatuur van de vloeistof die door de buizen stroomt, kan oplopen tot ongeveer 90 graden maar in extreme gevallen nog veel verder.

Wat doet een zonneboiler nog meer?

De collector die in het dak is geplaatst, voert de warme vloeistof naar het voorraadvat. In het voorraadvat loopt deze vloeistof door een warmtewisselaar die de warmte overdraagt op het water in het voorraadvat. Wanneer u de kraan opendraait, stroomt er koud water het voorraadvat in en komt er warm water uit. Wanneer de temperatuur te laag is, wordt het tapwater naverwarmd door de cv-ketel, geiser of warmtepomp.

Voordelen van een zonnecollector

  • een zonneboiler benut gratis zonne-energie
  • korte terugverdientijd
  • 50% besparing
  • behoeft weinig onderhoud
  • niet gevoelig voor storingen
  • kan geïnstalleerd worden naast het bestaande verwarmingssysteem

Subsidie

Als u een zonneboiler aanschaft, heeft u recht op subsidie. De hoogte van de subsidie wordt bepaald aan de hand van het type zonneboiler.